Velohautelesse

Samen gaan Wonen met vrienden. Is dat verstandig?

Alleen is ook maar alleen. Als je met vrienden samen gaat wonen dan heb je tenminste gezelligheid om je heen. Maar je moet onderling heel veel regelen samen. Zoals waar gaan jullie wonen en kiezen jullie binnen of buiten de stad. Gaan jullie huren of juist kopen. En hoe zit het met taken verdelen onder elkaar?

Kiezen jullie voor een pand of een huurhuis

Het is in ieder geval heel belangrijk waar jullie ook voor kiezen dat ieder zijn of haar eigen ruimte heeft waarbij je zo nu en dan even kunt terugtrekken. Is het huis of pand groot genoeg voor jullie allen en willen jullie de woonkamer en badkamer en wc met elkaar delen? Dit zijn toch wel belangrijke zaken om bij na te denken als jullie op zoek gaan naar een woonruimte.

Taken verdelen

Het is eerst verstandig om samen om de tafel te gaan zitten. Het is belangrijk dat ieder een taak krijgt als jullie gaan samenwonen. Dit ook om de sfeer onderling goed te houden en te voorkomen dat er ruzies en conflicten ontstaan. Stel dat jullie met jullie drietjes zijn dan krijgt ieder een taak om alles in kannen en kruiken te houden. Persoon een houdt zich bezig met de administratie dus een soort penningmeester. Persoon twee zorgt voor de ordening in en om het huis als er bijvoorbeeld iets kapotgaat. Persoon drie regelt activiteiten die jullie samen in huis doen zoals regelmatig overleg zodat iedereen op een golflengte kan blijven functioneren.

Maak een schema

Naast dat jullie de taken hebben verdeeld onderling is het ook verstandig om tijden in te delen. Wie gaat er koken op bepaalde dagen. Als jullie een badkamer gaan delen, wie maakt er gebruik van op welk moment? Wie doet het huishouden en de boodschappen et cetera. Als er dan iets niet volgens plan gaat dan kun je diegene daarop aanspreken. Zo hou je het huis schoon en verloopt alles op een automatische piloot.

Privacy

Houdt rekening dat iedere vriend of vriendin waarmee je samenwoont ook een stukje privacy nodig heeft. Bijvoorbeeld als iemand de hele dag heeft gewerkt, en thuiskomt dat een ander niet besluit een feestje te gaan houden of onaangekondigd andere vrienden uitnodigt om gezellig samen te zitten. Maak daar duidelijk afspraken over dan kan het iet misgaan.

MEER TE WETEN KOMEN

Canvasschilderijen
Woonlasten en bespare
klein budget
Huis vinden